T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / GEDİZ - Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

FROM DIGITAL TO NATURE

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Aslı ÖZÇELİK yeni bir e-Twinning projesine katıldığını bildirdi. Türkiye - İtalya ortaklığında gerçekleşecek olan projede okulumuzdan 6 öğrenci yer alıyor.

Dijital araçlar hayatımızı kolaylaştırıyor ama özellikle öğrenciler için bazı sorunları da beraberinde getiriyorlar. Öğrenciler dijital dünyada çok fazla zaman harcadılar ve ne yazık ki akademik başarı, ilişkilerde sorun yaşıyorlar ve doğada da aktif değiller. Öğrencilerimizin dijital bağımlılıktan kurtulmalarını, dijital araçları öğrenmelerini, güvenli interneti öğrenmelerini ve doğada aktif olmalarını hedefliyoruz. Outdoor aktiviteler ve çevre eğitimleri ile daha aktif ve yeşil çevre konularının farkında olmalarını hedefliyoruz.

 

PROJENİN AMAÇLARI

 

•Dijital bağımlılıktan kurtulmak, dijital becerileri geliştirmek, internette geçirilen süreyi azaltmak ve doğada daha aktif hale gelmek projenin temel hedefleridir.

•Öğretmenlerimizin dijital araçları kullanarak yeni öğretim yaklaşımlarını ve bunları sınıfta nasıl kullanacaklarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Mesleki becerilerini geliştirmenin yanı sıra diğer ülkelerde uygulanan öğretim stratejilerini ve yöntemlerini öğrenecekler ve en iyi uygulamaları diğer öğretmenlerle paylaşacaklar.

•Kurumlarımızın daha güvenli internet sunmasını, dijital bağımlılığa ve çözümlere önem vermesini, ortak okullardan en iyi uygulamaları aktarma şansı bulmasını, Avrupa boyutunu geliştirmesini ve AB politikaları ve ana organlarını öğrenmesini hedefliyoruz.

•Öğrenci ve öğretmenlerin temel yetkinliklerini (yabancı dil, BİT kullanımı) geliştirmek, daha iyi vatandaşlar olmak için AB'nin temel değerlerini dijital platformlarda uygulamak, çevre sorunları hakkında toplumsal bilince katkıda bulunmak, diğer kültürlerle etkileşim kurmak temel önceliklerimizdir.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

 

•Hedef kitlemiz dijital bağımlılığın farkında olacak ve sorunun çözümünü doğada daha aktif olarak öğrenecek.

•ICT teknolojisini uygun şekilde ve internet güvenliğini öğreneceklerdir.

•Öğretmenler, mesleki becerilerini geliştirmenin yanı sıra diğer ülkelerde uygulanan dijital araçları, öğretim stratejilerini ve yöntemlerini kullanmayı öğrenecekler.

•Açık hava etkinlikleri, kültürel iş ve dijital beceri yeterliliği, öğrencilerin ve öğretmenlerin AB değerlerini ve dijital vatandaşlığı öğrenmelerini sağlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.02.2023 - Güncelleme: 25.02.2023 11:08 - Görüntülenme: 114
  Beğen | 1  kişi beğendi